13 Temmuz 2012 Cuma

Siğil Tadavisi


Siğil tedavisi için bedenindeki siğillere aldırış etmeyen insanlar beni hep hayrete düşürmüştür.Özellikle çocuklarının ellerinde yüzlerinde çıkan siğillere duyarsız kalan anne ve babalar bu siğiller için önlem alınmazsa ne derece tehlikeli boyutlara varacağından haberleri yok sanırım.
Çünkü çağın vebası haline gelen HPV virüsü çok hızlı bir şekilde yayılmakta ve maalesef yeterli derecede de neden oluştuğu bilinmemekte.

Tıpta yapılan araştırmalarda yeterli olmayıp siğil tedavisi için kesin sonuca ulaşılamamaktadır. Dünyada  ve özellikle ülkemizde çok yaygın olan siğiller birçok kesim tarafından fark edilememektedir.
HPV virüsü taşıyan kişilerde bazen siyah bazen kırmızı bazen de ten renginde çok küçük fark edilemeyen siğillerle başlamaktadır.

Siğil Erkek ve dişi virüs diye ikiye ayrılırlar ve 100 e yakın çeşidi bulunmaktadır.
Siğil çok eskiden olduğu gibi şimdiki günümüz insanını da rahatsız eden pek çok tıpta bile neden ve nasıl olduğu açıklanamayan derinin üst yüzeyinde, Human Papilloma virüs (HPV) diye adlandırılan virüsün enfeksiyonu sonucu aşırı gelişimi ile karakterli kanser olmayan kabarık yüzeyi pürtüklü yada düz estetik görünümü bozan ciltteki istenmeyen oluşumlardır.

Siğil çoğunlukla cilt renginde olup şekilleri bulundukları bölgeye göre değişir.Siğilin pek çok tipi vardır en sık olarak genellikle parmaklarda tırnakların kenarında el sırtı derisinde görülürler. Bazen siğilin yüzeyinde kan damarlarının travma nedeni ile kanaması sonucu siyah noktacıklar da bulunur.

Siğil en fazla çocuklarda ve gençlerde görülmekle beraber kişisel bir genetik yatkınlık dolayısı ilede siğil oluşabiliyor.Siğiller, özellikle ortak kullanım alanları ve eşya aracılığıylada bulaşabilir.

Siğil tedavisi
Siğil,çocuklarda birkaç ay veya birkaç yılda kendiliğindende geçebilir fakat ağrılı olan ve hızla yayılan siğiller tedavi edilmelidir. Büyüklerde siğiller çocuklardaki gibi kolay iyileşmez bu nedenle mutlaka tedavi edilmelidir

Siğil çeşitli siğil ilacı ile tedavi edilebildiği gibi, dondurarak, cerrahi müdahele yada lazer ile tedavi edilebilir.Siğil ilacı ile siğil tedavisi hem uzun sürer hemde ilaçları kullanmak rahatsızlık verebilir.Ayrıca siğilin pek çok tedavi şekli vardır fakat ağızdan alınan bir ilaçla veya bir iğneyle kolayca tedavisi şu an için maalesef söz konusu değildir.

Siğil tedavisi için öncelikle bir doktora başvurmamız en doğru olanıdır fakat siğil oluşumuna sebep olan HPV virüsü için kesin bir tedavi bulunmadığı için  siğillerini birkaç günde doğal yöntemlerde tedavi etmeyi başaran onlarca insana rastlamış ya da hikayelerini onları tanıyanlardan dinlemişsinizdir.

Pek çok kişi bu sayede doğal yöntemlere başvurur.Bu noktada yanılgı İse her doğal yöntemın her siğili iyıleştıreceği kanısıdır.
Siğillerin tedavisinden doğal yöntemlerin seçiminde mutlaka bilimsel bilgılere göre siğil çeşidi saptanmalıdır.
Bu şekilde uygulanan doğal tedavi yönteminin başarılı olma ihtimali oldukça yüksektir.
Siğillerin yüzeysel olan tedavisinden sonra da tekrar ortaya çıkma ıhtımalı devam ettiği için bu ihtimali en asgari düzeye indirmek içınde alabileceğimız pekçok önlem vardır.Bular yaşam düzenimize ve beslenme alışkanlığımıza kadar yaşantımızı düzene sokacak ve bağışıklık sistemini düzenleyen önlemler olacaktır.

Siğilin tedavisinde doğal yöntemler ve bağışıklık sitemıne güç katan ıpuçlarının yer aldığı “Siğillere son” kitabı ve yanında hediye olarak verilen “bağışıklık sisteminızı güçlendırın” kıtaplarında denenerek etkısını göstermış doğal siğil tedavi yöntemlerı siğillerin tıplerıne göre ayrılmış ve her kesım içın anlaşılır bır dille büyük emeklerle açıklanmış. Siğil tedavisi için yanlış yöntemlerle vakıt harcamadan önce bu kitabı ıncelemenızde yarar var. Kitap yazarının hikayesiyle beraber, kullanıcı yorumlarına ve  Siğillere son kitabı''na buradan ulaşın.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder